Viltotās zaķa bumbas

Nepieciešamās sastāvdaļas (4 porcijas)

600 g maltas cūkgaļas vai puse uz pusi ar liellopu gaļu;

3 ēdamkarotes sinepes (1 gaļas masai, 2 apsmērēšanai);

5 olas (1 jēla, 4 cieti novārītas);

4 šķēles baltmaizes;

1 tējkarote sāls;

1⁄2 tējkarote malto melno piparu;

3 ķiploka daiviņas;

1 sīpols;

3 ēdamkarotes baltmaizes rīvmaizes;

0,5 l gaļas buljona.

Pagatavošana

Malto gaļu liek palielā bļodā. Baltmaizes šķēles izmērcē, maizi samīca rokās kā mīklu un pievieno maltajai gaļai. Masai pievieno 1 olu, sāli un piparus, ķiplokus un 1 ēdamkaroti sinepes. Sīpolu apcep atsevišķi zeltaini brūnu un pievieno gaļas masai. Visu samīca kopā. No gaļas masas ap katru cieti vārītu un nomizotu olu veido 2 reizes lielāku bumbu. Katru bumbu apsmērē ar sinepēm un apviļā rīvmaizē. Tad kārto uz pannas, kas ieziesta ar eļļu vai izklāta ar cepamo papīru, un liek cepeškrāsnī cepties 180 °C 40 minūtes. Īsi pirms cepšanas beigām, bumbas pārlej ar uzvārītu kubiņu gaļas buljonu un patur krāsnī vēl 10-15 minūtes. Pasniedz galdā porcijās pārgrieztu uz pusēm vai veselu kopā ar svaigiem lapu salātiem un aukstu krējuma mērci.

Viltotās zaķa bumbas

Alternatīvs produkts

Viltotais zaķis 360 g

Rekvizīti: Reģ.nr. 40003057228, AS Swedbank, HABALV22, LV61HABA0140803350500

AS "HKScan Latvia"
Biroja adrese: Atlasa iela 7, Rīga, LV 1026
Tālrunis: +371 67368643  |  Fakss: +371 67339180
E-pasts: miesnieks@hkscan.com
 

Pasūtījumu pieņemšana: +371 67369569
Bezmaksas tālrunis atsauksmēm: 80005100
Privātuma paziņojums