- Receptes
- Viltotās zaķa bumbas
Nepieciešamās sastāvdaļas (4 porcijas)
600 g maltas cūkgaļas vai puse uz pusi ar liellopu gaļu;
3 ēdamkarotes sinepes (1 gaļas masai, 2 apsmērēšanai);
5 olas (1 jēla, 4 cieti novārītas);
4 šķēles baltmaizes;
1 tējkarote sāls;
1⁄2 tējkarote malto melno piparu;
3 ķiploka daiviņas;
1 sīpols;
3 ēdamkarotes baltmaizes rīvmaizes;
0,5 l gaļas buljona.
Malto gaļu liek palielā bļodā. Baltmaizes šķēles izmērcē, maizi samīca rokās kā mīklu un pievieno maltajai gaļai. Masai pievieno 1 olu, sāli un piparus, ķiplokus un 1 ēdamkaroti sinepes. Sīpolu apcep atsevišķi zeltaini brūnu un pievieno gaļas masai. Visu samīca kopā. No gaļas masas ap katru cieti vārītu un nomizotu olu veido 2 reizes lielāku bumbu. Katru bumbu apsmērē ar sinepēm un apviļā rīvmaizē. Tad kārto uz pannas, kas ieziesta ar eļļu vai izklāta ar cepamo papīru, un liek cepeškrāsnī cepties 180 °C 40 minūtes. Īsi pirms cepšanas beigām, bumbas pārlej ar uzvārītu kubiņu gaļas buljonu un patur krāsnī vēl 10-15 minūtes. Pasniedz galdā porcijās pārgrieztu uz pusēm vai veselu kopā ar svaigiem lapu salātiem un aukstu krējuma mērci.