• Receptes
  • Quiche Lorraine jeb Franču šķiņķa-siera pīrāgs

Quiche Lorraine jeb Franču šķiņķa-siera pīrāgs

Nepieciešamās sastāvdaļas:

Pamatnei:

  • 150g sviests
  • 300g milti
  • 2 ēd. k. auksts ūdens
  • 0,5 tējk. sāls

 

Virskārtai:

  • 140g kūpināta bekona gabaliņi
  • 200g rīvēts siers
  • 3 olas
  • 200ml sakults krējums
  • 150ml piens
  • Sāls
  • Pipari
  • 1 tējk. malts timiāns
Pagatavošana
  1. Lai izveidotu pamatni, ar virtuves nazi sasmalcini sviestu un samaisi to kopā ar miltiem un sāli.
  2. Pievieno aukstu ūdeni un izveido vienmērīgu masu (vari izmantot pārtikas pārstrādātāju).
  3. Ievieto mīklu pīrāga veidnē (diametrs apmēram 24 – 26 cm), kas izklāta ar cepampapīru, un kārtīgi piespied to pie pamatnes un malām.
  4. Veidni ieliec uz 30 minūtēm ledusskapī. Pēc tam aptuveni 10 minūtes uzsildi to krāsnī, 200 grādu temperatūrā.
  5. Sajauc kopā sieru, kūpināta bekona gabaliņus, sakultu krējumu, olas un garšvielas - sāli, piparus, timiānu, un ielej uzsildītajā veidnē.
  6. Cep tādā pašā temperatūrā aptuveni 25 - 30 minūtes.
  7. Kad gatavs, ļauj pīrāgam atdzist un pasniedz to saviem mīļajiem.
Quiche Lorraine jeb Franču šķiņķa-siera pīrāgs

Rekvizīti: Reģ.nr. 40003057228, AS Swedbank, HABALV22, LV61HABA0140803350500

AS "HKScan Latvia"
Biroja adrese: Atlasa iela 7, Rīga, LV 1026
Tālrunis: +371 67368643  |  Fakss: +371 67339180
E-pasts: miesnieks@hkscan.com
 

Pasūtījumu pieņemšana: +371 67369569
Bezmaksas tālrunis atsauksmēm: 80005100
Privātuma paziņojums