- Receptes
- Quiche Lorraine jeb Franču šķiņķa-siera pīrāgs
Nepieciešamās sastāvdaļas:
Pamatnei:
- 150g sviests
- 300g milti
- 2 ēd. k. auksts ūdens
- 0,5 tējk. sāls
Virskārtai:
- 140g kūpināta bekona gabaliņi
- 200g rīvēts siers
- 3 olas
- 200ml sakults krējums
- 150ml piens
- Sāls
- Pipari
- 1 tējk. malts timiāns
-
Lai izveidotu pamatni, ar virtuves nazi sasmalcini sviestu un samaisi to kopā ar miltiem un sāli.
-
Pievieno aukstu ūdeni un izveido vienmērīgu masu (vari izmantot pārtikas pārstrādātāju).
-
Ievieto mīklu pīrāga veidnē (diametrs apmēram 24 – 26 cm), kas izklāta ar cepampapīru, un kārtīgi piespied to pie pamatnes un malām.
-
Veidni ieliec uz 30 minūtēm ledusskapī. Pēc tam aptuveni 10 minūtes uzsildi to krāsnī, 200 grādu temperatūrā.
-
Sajauc kopā sieru, kūpināta bekona gabaliņus, sakultu krējumu, olas un garšvielas - sāli, piparus, timiānu, un ielej uzsildītajā veidnē.
-
Cep tādā pašā temperatūrā aptuveni 25 - 30 minūtes.
-
Kad gatavs, ļauj pīrāgam atdzist un pasniedz to saviem mīļajiem.
