- Receptes
- Lavaša desas un dārzeņu ruļļi
Nepieciešamās sastāvdaļas (2 porcijas):
-
1 iepakojums lavaša;
-
100 g vārītas desas vai šķiņķa;
-
100 g kausētā siera vai krējuma siera;
-
1 tomāts;
-
1 gurķis;
-
1 paprika;
-
svaigas salātu lapas.
Lavašu izklāj uz tīra galda un sadala četrās daļās. Sastāvdaļas: desu, tomātu un gurķi sagriež plānās šķēlēs, papriku stienīšos, salātlapas nomazgā. Katru lavaša ceturtdaļu apziež ar sieru, tam virsū kārto sausas salātlapas, kam virsū klāj desas šķēles. Visbeidzot pamīšus izkārto tomātu šķēles, gurķu ripiņas un paprikas stienīšus. Kad visas sastāvdaļas saliktas, katru lavaša gabalu no vienas malas satin stingrā rullī. Pirms pasniegšanas ieteicams sagatavotos ruļļus paturēt 1 stundu ledusskapī, lai garšas sadraudzējas.