• Receptes
  • Krāsnī cepta vista ar citronu vēderā

Krāsnī cepta vista ar citronu vēderā

Nepieciešamās sastāvdaļas:
  • 1 vesela vista (~1,5 kg);

  • svaigi vai saldēti zaļumi, piemēram, timiāns, pētersīļi;

  • 1 citrons;

  • 4-5 ķiploka daiviņas;

  • 5 ēdamkarotes olīveļļas;

  • 2 lauru lapas;

  • sāls, drupināti melnie pipari.

Pagatavošana

Vistu nomazgā gan no iekšpuses, gan ārpuses. Sajauc 2 tējkarotes rupjo sāli ar 1 tējkaroti pipariem un ar šo maisījumu ierīvē vistu no iekšpuses. Ķiploka daiviņas sagriež 3-4 daļās. Vistas ādu vairākās vietās ar nazi nedaudz iegriež un zem tās ievieto sagatavotās ķiploka šķēles. Vistas vēderu pilda ar sasmalcinātiem zaļumiem, citrona pusītēm un lauru lapām. Piepildīto vistu sasprauž ar koka irbulīšiem, ar diegu sasien kopā kājas un piesprauž klāt spārnus, lai neapdegtu. No ārpuses vistu ieziež ar olīveļļu un apkaisa ar sāli un pipariem. Vistu liek pannā uz viena sāna un cep cepeškrāsnī 220 °C apmēram 10 minūtes. Tad vistu apgriež uz otra sāna un cep vēl 10 minūtes. Tad vistu novieto pannā uz muguras ar kājām gaisā un cep apmēram 1 stundu. Vista ir gatava, kad tā ir skaisti brūna, labi smaržo, iegriežot ar asu nazi, gaļa ir mīksta un iekšā nav sarkana.

Krāsnī cepta vista ar citronu vēderā

Rekvizīti: Reģ.nr. 40003057228, AS Swedbank, HABALV22, LV61HABA0140803350500

AS "HKScan Latvia"
Biroja adrese: Atlasa iela 7, Rīga, LV 1026
Tālrunis: +371 67368643  |  Fakss: +371 67339180
E-pasts: miesnieks@hkscan.com
 

Pasūtījumu pieņemšana: +371 67369569
Bezmaksas tālrunis atsauksmēm: 80005100
Privātuma paziņojums