• Receptes
  • Klasisks, sulīgs liellopu gaļas steiks

Klasisks, sulīgs liellopu gaļas steiks

Nepieciešamās sastāvdaļas:
  • liellopa fileja ( 1-1,5 kg );

  • 4 ēdamkarotes olīveļļas;

  • 2 ēdamkarotes balzamiko etiķa;

  • svaigs timiāns;

  • sāls, maltie melnie pipari pēc garšas;

  • 2 ēdamkarotes sviesta;

  • 1 ķiploku daiviņa.

Pagatavošana

Gaļu sagriež apmēram 3 cm biezās šķēlēs. Palielā bļodā liek gaļas šķēles. Gaļai pārlej pāri eļļu, balzamiko etiķi, pārkaisa sāli, piparus un no svaiga timiāna nobraucītas lapiņas. Visu ar rokām samīca, lai gaļa ‘aplīp’ ar visām garšvielām. Atstāj ievilkties 1 h. Sakarsē grilu. Gaļu cep gatavu no vienas puses un tikai tad griež uz otru pusi. Katru pusi cep 3 līdz 5 minūtes, atkarībā no tā, vai ēdāji izvēlas labi vai vidēji izceptu steiku. Gaļas gabalus kārto uz šķīvja, virsū liekot piciņu sviesta, kas sajaukts ar smalki sasmalcinātu ķiploku. Klāt pasniedz svaigus lapu salātus vai grilētus dārzeņus. Labi garšos arī ar visu mizu vārīti, sviestā apcepti kartupeļi.

 

 

Klasisks, sulīgs liellopu gaļas steiks

Rekvizīti: Reģ.nr. 40003057228, AS Swedbank, HABALV22, LV61HABA0140803350500

AS "HKScan Latvia"
Biroja adrese: Atlasa iela 7, Rīga, LV 1026
Tālrunis: +371 67368643  |  Fakss: +371 67339180
E-pasts: miesnieks@hkscan.com
 

Pasūtījumu pieņemšana: +371 67369569
Bezmaksas tālrunis atsauksmēm: 80005100
Privātuma paziņojums