- Receptes
- Gardās mini kotletītes
Nepieciešamās sastāvdaļas (4 porcijas)
-
500 g maltas cūkgaļas vai puse uz pusi ar liellopu gaļu;
-
1 ēdamkarote krējuma;
-
1 ola;
-
3 šķēles baltmaizes ;
-
1 tējkarote sāls;
-
1⁄2 tējkarote malto melno piparu;
-
3 daiviņas ķiploku;
-
1 sīpols;
-
1 ēdamkarote ķimeņu (pēc izvēles);
-
eļļa cepšanai.
Malto gaļu liek palielā bļodā. Baltmaizes šķēles iemērcē ūdenī, lieko ūdeni nospiež, maizi samīca rokās kaā mīklu un pievieno maltajai gaļai. Masai pievieno vienu olu, sāli un piparus, ķimenes (ja vēlas), smalki sakapātus vai caur ķiploku spiedi izspiestus ķiplokus un skābo krējumu. Sīpolu smalki sagriež, apcep zeltaini brūnu un tikai tad pievieno gaļas masai. Visu samīca kopā. Uzkarsē pannā eļļu. Izveido mazas valrieksta lieluma kotletītes un kārto uz pannas. Cepšana ilgst ne vairāk kā 10 minūtes.
Klāt labi garšos kartupeļu biezputra vai dārzeņu salāti.