• Receptes
  • Desiņas ’’bruņurupucis’’

Desiņas ’’bruņurupucis’’

Nepieciešamās sastāvdaļas:

1 iepakojums (260 g) maltās gaļas kotletes;

12 gab. cīsiņi;

4 šķēlītes bekona;

8 gab. krustnagliņas;

 

Zaļumi servēšanai.

Pagatavošana

Jautrie, no desiņām gatavotie bruņurupuči, ir lielisks cienasts bērnu ballītēm, kā arī  interesanta uzkoda, ko gatavot kopā ar savu mazo.

Novieto maltās gaļas kotletes uz cepampapīra. Katra bruņurupuča kājām gareniski sagriez 2 desiņas un galos izdari vēl 3 mazus iegriezumus (pirkstiem). Tās kā ‘’kājas’’ piestiprini pie kotletes - divas priekšpusē un divas aizmugurē. Galvas daļai izmanto 1/3 desas, kurā iegriez vietu arī mutei, bet acu daļā iespraud divas krustnagliņas. Neaizmirsti pārliecināties, ka zem galvas ir vēl viens, neliels desas gabaliņš – lai tā turētos augšā, savā vietā. Pāri palikušo desiņas daļu izmanto kā asti. Šādi izdari arī visiem pārējiem bruņurupučiem.Pēc tam ņem bekonu un sagriez to gareniski – mazās strēmelītēs, ko krusteniski uzlikt uz bruņurupuča muguras. Sagatavoto gardumu uz 15 minūtēm liec cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 200 grādiem, un cep tik ilgi, līdz desiņa apcepusies zeltaini brūna un ir gatava. Pēcāk dzīvnieciņus servē uz salātlapām.

Rekvizīti: Reģ.nr. 40003057228, AS Swedbank, HABALV22, LV61HABA0140803350500

AS "HKScan Latvia"
Biroja adrese: Atlasa iela 7, Rīga, LV 1026
Tālrunis: +371 67368643  |  Fakss: +371 67339180
E-pasts: miesnieks@hkscan.com
 

Pasūtījumu pieņemšana: +371 67369569
Bezmaksas tālrunis atsauksmēm: 80005100
Privātuma paziņojums