• Receptes
  • Cūkgaļas fileja saldā krējuma-sēņu mērce

Cūkgaļas fileja saldā krējuma-sēņu mērce

Nepieciešamās sastāvdaļas (4 porcijas):
  • 2 cūkgaļas filejas (katra ~ 400 g);

  • 300 g saceptu baraviku vai citu sēņu;

  • 200 ml saldā krējums;

  • 1 sīpols;

  • 2 ķiploka daiviņas;

  • sāls, maltie melnie pipari;

  • sojas mērce;

  • eļļa cepšanai.

Pagatavošana

Pannā uzkarsē eļļu un katru cūkgaļas filejas gabalu cep brūnu no abām pusēm. Apcepto gaļu liek cepamajā traukā, lai padziest. Tad katru filejas gabalu ierīvē ar sāli, pipariem un 1 ēdamkaroti sojas mērces. Sīpolu un ķiploku smalki sagriež un apcep. Kad sīpoli ir caurspīdīgi, pievieno saceptas sēnes un visu samaisa. Sacepto maisījumu kārto cepamajā traukā visapkārt filejas gabaliem. Visu pārlej ar saldo krējumu. Ja gribas vairāk mērces, var pievienot arī pus glāzi ūdens. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 °C un liek cepties ~45 minūtes. Ja cepamo trauku pārklāj ar foliju, būs vairāk mērces, bet tā nebūs tik koncentrēta. Ja foliju nelieto, sēnes būs krēmīgas. Filejas ir gatavas, kad, tajās iegriežot ar asu nazi, neizdalās sārta sula. Pasniedz ar vārītiem, apceptiem kartupeļiem vai kartupeļu biezputru.

Cūkgaļas fileja saldā krējuma-sēņu mērce

Rekvizīti: Reģ.nr. 40003057228, AS Swedbank, HABALV22, LV61HABA0140803350500

AS "HKScan Latvia"
Biroja adrese: Atlasa iela 7, Rīga, LV 1026
Tālrunis: +371 67368643  |  Fakss: +371 67339180
E-pasts: miesnieks@hkscan.com
 

Pasūtījumu pieņemšana: +371 67369569
Bezmaksas tālrunis atsauksmēm: 80005100
Privātuma paziņojums