• Receptes
  • Cūkgaļas cepetis sinepju glazūrā

Cūkgaļas cepetis sinepju glazūrā

Nepieciešamās sastāvdaļas (10 porcijas):
  • 2,5-3 kg cūkgaļas šķiņķa;

  • 4-5 sīpoli;

  • 3-4 burkāni;

  • 10 žāvētas aprikozes;

  • 10 žāvētas plūmes;

  • maltie melnie pipari;

  • buntīte zaļumu;

  • ķiploka galviņa;

  • 1⁄2 burciņa sinepju (angļu vai franču);

  • cepeša maiss.

Pagatavošana

Iepriekšējā vakarā: Ar asu nazi viscaur gaļas gabalam veido līdz 2 cm dziļus iegriezumus, kopā aptuveni 10-12. Gaļā izveidotajos iegriezumos pamīšus saliek žāvētos augļus un ķiploku daiviņas. Gaļu viscaur ierīvē ar sinepēm, liek bļodā, pārsedz un uz nakti ieliek ledusskapī. Gatavošanas dienā: Sīpolus sasmalcina, burkānus sagriež ripiņās. Sagatavotos dārzeņus, ķiplokus un zaļumus ieber cepeša maisā. Gaļu izņem no ledusskapja un liek cepeša maisā. Cepeša maisu abos galos aiztaisa ciet, ar resnu adatu iedur 8-10 dūrienus, lai maiss krāsnī neuzsprāgst.

Gaļu liek līdz 200 °C uzkarsētā cepeškrāsnī un cep ~2 stundas. Cepetis ir gatavs, kad, tajā iedurot ar smailu nazi, izdalās dzidra sula. Gatavu sagrieztu cepeti pārlej ar cepeša sulu, kurā, ja vēlas, iemaisa 2-3 ēdamkarotes skāba krējuma.

Cūkgaļas cepetis sinepju glazūrā

Saistīts produkts

Cūkas šķiņķis bez kaula

Rekvizīti: Reģ.nr. 40003057228, AS Swedbank, HABALV22, LV61HABA0140803350500

AS "HKScan Latvia"
Biroja adrese: Atlasa iela 7, Rīga, LV 1026
Tālrunis: +371 67368643  |  Fakss: +371 67339180
E-pasts: miesnieks@hkscan.com
 

Pasūtījumu pieņemšana: +371 67369569
Bezmaksas tālrunis atsauksmēm: 80005100
Privātuma paziņojums