- Receptes
- Cēzara salāti ar vistas fileju
Nepieciešamās sastāvdaļas:
-
200 g romiešu salātu lapu;
-
1 vistas fileja;
-
4 ēdamkarotes rīvēta Parmas siera;
-
2 tomāti;
-
1 gurķis; zaļumi;
-
2 šķēles grauzdētas ‘sendviču’ maizes;
-
1 ķiploka daiviņa.
Mērcei:
-
150 g olīveļļas;
-
3 ēdamkarotes balzamiko etiķa;
-
4-5 ēdamkarotes Parmas siera pulvera; zaļumi;
-
1 ēdamkarote gaišās sojas mērces;
-
6-8 anšovu vai ķilavu filejas;
-
1 ķiploka daiviņa.
Visas mērcei paredzētās sastāvdaļas ar blenderi sasmalcina kopā. Salātu lapas saplūkā vienāda izmēra gabaliņos. Tomātu un gurķi sagriež. ‘Sendviču’ maizes šķēles apgrauzdē cepeškrāsnī un vēl siltas ierīvē ar ķiploka daiviņu. Katru šķēli sadala vienādos kubiņos. Vistas fileju ierīvē ar sāli un pipariem un apcep no abām pusēm brūnu. Kad gatava, to pārslaka ar sojas mērci. Gaļu vēl karstu sagriež 10-15 šķēlītēs. Salātu traukā kārtām kārto romiešu salātu lapas, rīvētu Parmas sieru un mērci, dekorējot visu ar tomātu šķēlītēm un gurķu stienīšiem, ar vēl karstas vistas filejas šķēlēm un grauzdētiem maizes kubiņiem. Klāt labi garšos karsta garšaugu maizīte ar sviestu.