- Receptes
- 4 gardas mērces ceptām desiņām un kartupeļiem
Krējumu – marinētu gurķu mērce: 100 g skābā krējuma, 1 smalki sagriezts marinēts gurķis, 1 sasmalcināta ķiploku daiviņa, 1 ēdamkarote tomātu mērces, šķipsniņa sāls, zaļumi.
Pikantā mārrutku mērce: 100 g skāba krējuma, 50 g majonēzes, 2 tējkarotes mārrutku, 1⁄2 tējkarote karija, 2 sasmalcinātas ķiploku daiviņas, sāls un malti melni pipari pēc garšas.
Siera mērce: 100 g krējuma, 50 g majonēzes, 1 ēdamkarote tomātu mērce, 3 ēdamkarotes kausētā siera vai biezpiena siera bez piedevām, dilles, sāls, pipari pēc garšas.
Asā plūmju – riekstu mērce: 100 g asā tomātu mērce, sauja sasmalcinātas, pirms tam karstā ūdenī noplaucētas žāvētas plūmes un valrieksti, rīvēta vai smalki sakapāta 1⁄2 citrona miziņa.
To, kas smalcināms, sasmalcina. Visas mērcei paredzētās sastāvdaļas sajauc kopā un servē atsevišķā trauciņā porcijās vai mērces traukā uz galda. Uz grila vai pannas pagatavojiet savas iecienītākās cepamdesas, pasniedziet tās kopā ar daiviņās ceptiem kartupeļiem, pievienojiet svaigus salātus. Beigās visam pārlejiet pāri tikko pagatavotās mērces.