Fakti par gaļu

  • Gaļa ir viens no svarīgākajiem olbaltumvielu avotiem uzturā.

  • Gaļa satur daudzus nozīmīgus B grupas vitamīnus un nozīmīgus mikroelementus - dzelzi, mangānu, fosforu un varu.

  • Var teikt, ka cilvēki gaļu ir ēduši vienmēr. Ir pierādījumi, ka dažkārt to darīja jau Australopiteki pirms 3,9 miljoniem gadu, taču tieši ar saprātīgā cilvēka parādīšanos gaļas patēriņš pieauga ievērojami.

  • Pēc pēdējiem zināmiem datiem, vidējais gaļas patēriņš uz vienu pasaules iedzīvotāju gadā ir 41,9 kg. Vislielākais tas ir Luksemburgā (136,7 kg), bet Latvijā - 61 kg.

  • Sarkanajā (liellopa, cūkas, jēra, ziemeļbrieža, aļņa) gaļā ir vairāk sarkano muskuļu šķiedru un vairāk saistaudu. Vistas un tītara gaļa ir balta, un tajā ir maz tauku, jo muskuļos ir daudz balto muskuļu šķiedru un maz saistaudu.

  • Gaļa pati par sevi patiesībā ir viegls ēdiens, turklāt tās tauki ir augstvērtīgi. Pēc gaļas atbrīvošanas no visiem redzamajiem taukiem, to saturs sasniedz vien apmēram 4 %. Arī cepot gaļu eļļā, tā taukus neuzsūc, bet panējums un piedevas gan.

Rekvizīti: Reģ.nr. 40003057228, Danske Bank AS filiāle Latvijā, MARALV22, LV90MARA2041000033068

AS "HKScan Latvia"
Biroja adrese: Atlasa iela 7, Rīga, LV 1026
Tālrunis: +371 67368643  |  Fakss: +371 67339180
E-pasts: miesnieks@hkscan.com
 

Pasūtījumu pieņemšana: +371 67369569
Bezmaksas tālrunis atsauksmēm: 80005100