Sautēta gaļa

Šmorēšana ir apcepšana taukos un cepšana aizvākotā traukā nelielā verdoša šķidruma daudzumā. Īsi sakot, tas ir starpposms starp vārīšanu un cepšanu vai iepriekš apceptas gaļas sautēšana.

Sautēšanu izmanto, gatavojot ragū, gulašu un ruletes.

Šī metode ir īpaši piemērota gaļas ar biezām šķiedrām un daudz vecāku dzīvnieku gaļas pagatavošanai. Ja 1 kg gaļas sautē divas trīs stundas, iegūst ēdienu ar mīkstu konsistenci un lielisku garšu. Pirms sautēšanas iepriekš uzkarsētā kastrolī ar biezu dibenu gaļu un dārzeņus apcep (aptuveni 180 °C temperatūrā) taukos vai augu eļļā, nepārtraukti apmaisot. Pēc tam kastrolī ielej karstu ūdeni vai buljonu un uz lēnas uguns (aptuveni 100 °C temperatūrā) sautē. Atkarībā no iztvaikojošā šķidruma daudzuma kastrolī nepieciešams pievienot nelielu daudzumu ūdens.

Sautēšana ir sildīšana uz lēnas uguns (aptuveni 100 °C) krāsnī vai uz plīts ar vāku noslēgtā traukā, izmantojot nelielu daudzumu ūdens vai ūdens tvaikus.

Savā sulā un papildu šķidrumā sautē arī iepriekš izceptu gaļu, tomēr šajā gadījumā runa jau ir par sutināšanu. Sautēšanai ir piemēroti dažādi gaļas veidi. Parasti šādā veidā gatavo samērā lielus gaļas gabalus, tāpat var izmantot arī sīkākus gabaliņus. 1 kg gaļas izsautēšanai ir nepieciešamas 2 stundas. Izveidojušos novārījumu var izmantot ēdiena mērces pagatavošanai.

Rekvizīti: Reģ.nr. 40003057228, Danske Bank AS filiāle Latvijā, MARALV22, LV90MARA2041000033068

AS "HKScan Latvia"
Biroja adrese: Atlasa iela 7, Rīga, LV 1026
Tālrunis: +371 67368643  |  Fakss: +371 67339180
E-pasts: miesnieks@hkscan.com
 

Pasūtījumu pieņemšana: +371 67369569
Bezmaksas tālrunis atsauksmēm: 80005100