Asinsdesas cepšanas padomi

Pagatavojot asinsdesu, ir ļoti svarīgi zināt, kas tā par desu: desa ar dabīgu cūkas vai aitas zarnas apvalku vai arī izstrādājums, kas apsmidzināts ar kolagēnu, proti, iepildīts mākslīgā apvalkā. Desas dabīgā cūkas vai aitas zarnas apvalkā cepšanas ilgums ir aptuveni 20–30 minūtes, bet asinsdesas kolagēnā cepšanas laiks ir 10–15 minūtes.

Uzsākot asinsdesu pagatavošanu cepeškrāsnī, vispirms pannas dibenā izkausē nedaudz taukvielu (proti, cūku tauku vai eļļas). Tāpat cepeškrāsnī var ievietot trauku ar ūdeni, lai veidotos tvaiki, bet pēc tam salikt asinsdesas uz pannas. Ja nevēlaties gatavot asinsdesas taukos, tad varat izmantot cepampapīru, no kura ļoti viegli varēs noņemt izcepušās desiņas.

Ja ir vēlēšanās, asinsdesas ar otiņu var viegli apziest ar augu eļļu, lai neļautu tām saplaisāt un padarītu desas ādiņu spīdīgu.

Svarīga ir asinsdesu cepšanas secība: 2/3 no kopējā pagatavošanas laika (~15–20 minūtes) cept zemākā aptuveni 180 °C temperatūrā, bet pēc tam palielināt temperatūru līdz 200 °C un cept desiņas vēl 10 minūtes. Tas desiņas padarīs kraukšķīgas.

Ja vēlaties pagatavot desiņas ar ļoti kraukšķīgu ādiņu, tās iepriekš var apziest ar medu vai flambēt.

Flambēšanai desiņas pārlej ar stipru alkoholu un pirms pasniegšanas galdā aizdedzina. Tas padara ādiņu daudz kraukšķīgāku, bet servējumu svinīgāku.

Ja vēlaties izcept desiņas uz pannas, vispirms obligāti tās sadurstiet ar dakšiņu. Pēc tam lieciet uz siltas, ietaukotas pannas. Ja liksiet desiņas uz karstas pannas, tad to apvalks karstumu neizturēs un jūs iegūsiet pilnu pannu ar saplīsušām desiņām. Lai pagatavotu desiņas uz pannas, ir nepieciešams laiks. Desiņas uz mērenas uguns ir jāapcep no abām pusēm; tām ir jābūt kraukšķīgām.

Asinsdesas un citus līdzīgus izstrādājumus vislabāk pasniegt karstus ar krējumu un ķirbju vai biešu salātiem, vai arī ar brūkleņu un ābolu salātiem.

Rekvizīti: Reģ.nr. 40003057228, Danske Bank AS filiāle Latvijā, MARALV22, LV90MARA2041000033068

AS "HKScan Latvia"
Biroja adrese: Atlasa iela 7, Rīga, LV 1026
Tālrunis: +371 67368643  |  Fakss: +371 67339180
E-pasts: miesnieks@hkscan.com
 

Pasūtījumu pieņemšana: +371 67369569
Bezmaksas tālrunis atsauksmēm: 80005100